Treballs destacats

Proteccions enfront la caiguda de blocs rocosos per la central de cogeneració de Feda al Roc de Sant Miquel

Proteccions enfront la caiguda de blocs rocosos per la central de cogeneració de Feda al Roc de Sant Miquel Els treballs previstos consisteixen en l’execució de sistemes de protecció enfront la caiguda de blocs rocosos a la parcel.la on es preveu construir una central de cogeneració de FEDA, a la zona del Roc de Sant Miquel, a la Vall d’Incles (Parròquia de Canillo).

En total, la zona a protegir té uns 227 m de longitud repartits en dos trams de barrera dinàmica (134 m i 93 m de barreres de 5000 kJ i 7 m d’alçada).

A més a més es preveu l'estabilització directa mitjançant la col.locació de malla de cable en set zones les quals es troben altament fracturades, per tal de disminuir-ne la perillositat present. En aquestes zones es preveu la col.locació de malla de cable de resistència 30 kN/m2 ("Quarox" o similar) a més de la col.locació de bulons en aquells indrets on calgui un reforç addicional.

Els llocs on s’ubiquen les proteccions projectades es troben situats en zones considerades com a zones de perillositat mitjana i, per tant, de protecció necessària per a poder construir la central de cogeneració de FEDA.

Aquests treballs responen als objectius que marca el "Estudi de vessant per a la caiguda de blocs rocosos per a la construcció d’una central de cogeneració a la zona del Roc de Sant Miquel, al Tarter", el qual va ser redactat amb data novembre de 2012 per l’empresa Euroconsult, en el qual es fa esment de la necessitat d’una actuació de protecció per tal de mitigar la perillositat derivada de la caiguda de blocs present en la zona. L’estudi està validat pel sistema metodològic “EuroblocV2”.

La instal.lació de sistemes de protecció a la zona comportarà una disminució important del risc de caigudes de blocs sobre la parcel.la.

Les obres previstes són les necessàries per tal d’ubicar i garantir l’eficàcia de les proteccions segons la seva energia de disseny, així com minimitzar al màxim l’eventual impacte ambiental que aquestes puguin ocasionar.

Galeria d'imatges